Lotul de 230.400 de doze de vaccin Moderna, donat de Franța prin Platforma COVAX urmează să fie distribuit în toate centrele de vaccinare din R. Moldova

  • 21 Decembrie 2021 13:56
Lotul de 230.400 de doze de vaccin Moderna, donat de Franța prin Platforma COVAX urmează să fie distribuit în toate centrele de vaccinare din R. Moldova

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a recepționat un lot de 230.400 de doze de vaccin Moderna, oferit gratuit de Franța prin intermediul Platformei COVAX.

Dozele de vaccin vor fi păstrate la depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) și urmează să fie distribuite în toate centrele de vaccinare din R. Moldova.

„Suntem recunoscători Guvernului Franței, poporului francez pentru toate eforturile și sprijinul acordat în lupta cu pandemia. Vaccinul oferit cu generozitate Republicii Moldova ne dă posibilitatea să implementăm, să extindem programul de imunizare și să protejăm populația de cazurile severe de COVID-19”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu.

„Această donație este o expresie concretă a angajamentului Franței, care va contribui la accelerarea campaniei de vaccinare, în condițiile în care rata de acoperire vaccinală completă în Moldova este mai mică de 30%. Partajarea vaccinurilor COVID-19 este una dintre prioritățile guvernului francez, care este solidar cu țările afectate de pandemie și care își dorește să contribuie la accelerarea acoperirii vaccinale la nivel mondial”, a menționat și Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Franței la Chișinău, Marc Ivarra.

În aprilie 2021, Franța a fost prima țară care a donat doze de vaccin împotriva COVID-19 prin intermediul Mecanismului COVAX. De atunci, s-a angajat să doneze 120.000.000 de doze până la sfârșitul primului semestru din 2022.

Mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri. Este unica inițiativa globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât pentru țările cu venituri mai mari, cât și pentru cele cu venituri mai mici.

De la începutul campaniei de vaccinare, Republica Moldova a recepționat 2.550.090 de doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 816.390 doze de vaccin prin intermediul Platformei COVAX. Până în prezent, 966.337 de persoane au încheiat schema completă de vaccinare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău