Londra sporește patrulele navale în Canalul Mânecii de teama imigranților

  • 02 Ianuarie 2019 17:34
Londra sporește patrulele navale în Canalul Mânecii de teama imigranților

Marea Britanie intensifică supravegherea maritimă din Canalul Mânecii, de teamă că tot mai mulți imigranți vor încerca să traverseze marea din Franța în Regatul Unit, până la Brexit. Doar in perioada Crăciunului, peste 100 de imigranți au ajuns pe țărmul britanic. Pentru a face față situației, Londra a rechemat din Mediterana două nave de patrulare și interceptare.

12 iranieni au fost interceptați pe plajă zilele trecute, în timp ce paza de coastă a Marii Britanii a salvat alții care pluteau în derivă în bărci gonflabile. Printre ei, și copii. În 2018, peste 500 de imigranți au încercat să ajungă pe mare în Regatul Unit. Două treimi dintre ei, în ultimele luni.

Melissa Bell, corespondent CNN: Aceasta este porțiunea franceză de coastă aflată cel mai aproape de Anglia. De aici poți vedea faleza de la Dover, aflată la doar 31 de kilometri. De aceea, de pe aceste plaje, din această porțiune de coastă, pleacă imigranții cu orice găsesc: bărci de pescuit sau gonflabile, uneori chiar caiace.

Ingrid Parrot, Paza de Coastă franceză: Când îi găsim pe acești oameni, suferă de hipotermie, de asemenea sunt foarte speriați, credem că unii au asistat la decese. Nu vrem să ne trezim cu cadavre pe plaje sau ciocniri cu alte ambarcațiuni de mari dimensiuni.

Ahmed, imigrant iranian: Canalul Mânecii nu este controlat. Poți ajunge în Anglia, durează două sau trei ore... dacă mai ai și un motor puternic.

Reporter: Dar sunt nave mari, valuri, curenți marini... este foarte periculos. Ai putea muri în apă.

Ahmed, imigrant iranian: Da. Dar, mai bine mori decât să trăiești în "junglă".

Ahmed este doar unul dintre miile de imigranți care ar face totul pentru a ajunge în Marea Britanie. De două ori a încercat, și susține că o va face din nou. Ministrul de Interne a avertizat că toți imigranții descoperiți pe mare sau pe țărm vor fi returnați în Franța.

sursa: digi24

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău