Londra impune sancțiuni împotriva unor responsabili ai armatei ruse și de companii iraniene

  • 13 Decembrie 2022 15:10
Londra impune sancțiuni împotriva unor responsabili ai armatei ruse și de companii iraniene

Regatul Unit a anunțat marți, 13 decembrie, că va adopta sancțiuni împotriva a 12 comandanți ai forțelor armate ruse și responsabili de companii iraniene implicați în fabricarea de drone, ca represalii la bombardarea de infrastructuri civile în Ucraina, informează Agerpres.

„Atacurile calculate ale forțelor ruse asupra orașelor și civililor nevinovați din Ucraina nu vor rămâne fără răspuns", a declarat ministrul britanic al afacerilor externe James Cleverly, citat într-un comunicat ce detaliază noile sancțiuni.

„Regimul iranian este din ce în ce mai izolat în fața apelurilor asurzitoare la schimbare din partea propriului popor și pentru că a încheiat acorduri sordide cu (președintele rus Vladimir) Putin, într-o tentativă disperată de a supraviețui", potrivit ministrului britanic.

Aceste noi sancțiuni britanice vizează 12 comandanți de unități militare ale armatei ruse implicați în bombardamente ce au vizat infrastructuri civile în Ucraina, a detaliat Ministerul Afacerilor Externe britanic.

Estimând că "dronele de fabricație iraniană au jucat un rol central" în atacurile împotriva civililor, Londra a impus de asemenea sancțiuni împotriva a trei responsabili de companii iraniene care fabrică aceste drone, precum și a unui responsabil militar de asemenea implicat în aceste activități. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău