Londra alocă peste 7 milioane de euro pentru apărarea cibernetică a Ucrainei

  • 01 Noiembrie 2022 17:14
Londra alocă peste 7 milioane de euro pentru apărarea cibernetică a Ucrainei

Regatul Unit a alocat 6,36 de milioane de lire sterline (7,3 milioane de euro) pentru susținerea apărării cibernetice a Ucrainei în vederea protejării infrastructurilor critice și a serviciilor publice în fața atacurilor rusești, relatează marți agenția EFE.

Potrivit unui anunț al guvernului britanic, acesta a aprobat suma menționată, ca ajutor inițial destinat Ucrainei la acest capitol, drept răspuns la activitatea cibernetică rusă în creștere în urma agresiunii lansate de Moscova, scrie Agerpres.

''Ne vom asigura împreună că Kremlinul este învins în toate sferele: pe teren, în aer și în spațiul cibernetic'', a declarat ministrul britanic de externe James Cleverly.

Acesta a confirmat că ''sprijinul Regatului Unit pentru Ucraina nu se limitează la ajutorul militar'' și că autoritățile de la Kiev ''recurg la experți britanici pentru susținerea apărării cibernetice a Ucrainei''.

Acest anunț coincide cu publicarea în aceeași zi a unui raport întocmit de Centrul național britanic pentru securitate cibernetică (NCSC), care semnalează că amenințarea asupra securității cibernetice a Regatului Unit a ''evoluat semnificativ'' în ultimul an, când s-au înregistrat 18 incidente care au necesitat un răspuns coordonat la nivel național. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău