Locuitorii satului Copceac vor avea un sistem modern de epurare a apelor uzate, datorită investițiilor europene  

  • 20 Noiembrie 2017 17:58
Locuitorii satului Copceac vor avea un sistem modern de epurare a apelor uzate, datorită investițiilor europene 
 

În satul Copceac, raionul Ceadâr-Lunga, a fost dată în exploatare o stație bio de epurare a apelor uzate, cu o capacitate de 98 de m³/zi, o stație de pompare a apelor uzate și un nou sistem de canalizare cu lungimea de 3400 de metri. Un segment vechi de rețea, de 2000 de metri, a fost reconstruit. Acest lucru a fost posibil datorită investițiilor mai multor parteneri de dezvoltare, transmite IPN.

Primarul Oleg Garizan a spus că vechiul sistem de canalizare ieșise demult din funcțiune, iar oamenii aruncau apele uzate în haznaua din curte sau în drum. „Am reușit să prevenim o catastrofă ecologică și să îmbunătățim condițiile de trai ale locuitorilor din Copceac. Nu am fi avut această rețea de canalizare, atât de necesară pentru săteni, doar cu banii comunității”, a declarat edilul.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, a subliniat că UE sprijină inițiativele locale, pentru a face schimbări reale la nivel local, cu impact direct asupra condițiilor de viață și oportunităților economice ale cetățenilor Republicii Moldova.

Costul total al proiectului este de peste 600 de mii de euro. Asistența oferită de UE este de 70 de mii de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău