VIDEO | Viorica Dumbrăveanu: 14 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 2 din regiunea transnistreană. Bilanțul a ajuns la 80

  • 21 Martie 2020 18:00
VIDEO | Viorica Dumbrăveanu:  14 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 2 din regiunea transnistreană. Bilanțul a ajuns la 80

14 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate sâmbătă, 21 martie. Astfel, numărul total de îmbolnăviri se ridică la 80 de cazuri. În același timp două persoane s-au vindecat.

Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a anunțat că sâmbătă au fost procesate 111 probe. Din cele 14 cazuri confirmate 11 sunt cu transmitere locală și 3 de import, din Ucraina și Franța. De asemenea, 2 cazuri confirmate astăzi sunt din regiunea transnistreană.

În 2 cazuri confirmate de îmbolnăvire este vorba de persoane care au revenit din excursia din Ucraina. 2 persoane infectate au participat la o înmormântare, dintre care 1 revenită din Marea Britanie, a specificat Viorica Dumbrăveanu. Printre cazurile de îmbolnăvire confirmate sunt și doi adolescenți.

Referindu-se la focarul de coronavirus de la căminul studențesc din Chișinău, ministrul Sănătății a precizat că vineri seara au fost internați  20 de stundenți, iar astăzi încă doi. Probele prelevate de la cei 20 de tineri sunt negative, a subliniat Viorica Dumbrăveanu. Starea de sănătate a studenților este satisfăcătoare și ei urmează să meargă la domiciliu și să respecte regimul de autoizolare acasă. Celelalte persoane care se află în cămin sunt, la fel, în regim de autoizolare, sub supravegherea medicilor.

Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a anunțat că încă o persoană s-a tratat de COVID-19, ambele teste au fost negative. Este vorba de cazul femeii bolnave revenite din Italia, primul înregistrat în R. Moldova, pe 7 martie. Au fost realizate două teste, care au arătat rezultate negative. Pacienta mai rămâne în spital pentru a se trata de alte maladii, dar de COVID-19 a fost vindecată complet, a subliniat Viorica Dumbrăveanu. Ea a anunțat că alte 3 persoane urmează să fie externate, după ce va fi efectuat testul repetat și acesta va fi negativ.

După ședința de sâmbătă a Centrului Unic de Comandă, premierul Ion Chicu a declarat că  primarul de la Sângerei, care a instituit carantină în oraș, a luat o decizie pripită, fără temei.

Serviciile divine vor fi oficiate duminică doar în spațiul liber, cu respectarea distanței sociale și a altor măsuri de protecție sanitară. Polițiștii vor supraveghea respectarea acestor măsuri, a mai anunțat Ion Chicu.

Premierul a mai anunțat că pe parcursul următoarelor zile continuă revenirea cetățenilor de peste hotare cu rute speciale. Astăzi sunt organizate două rute din și spre Federația Rusă. Guvernul va acorda suportul pentru revenirea copiilor și studenților de peste hotare, a mai anunțat premierul Ion Chicu.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău