LIVE VIDEO Funeraliile prințului Philip se desfășoară la castelul Windsor

  • 17 Aprilie 2021 17:34

Funeraliile prințului Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a murit la 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, au început, sâmbătă, la castelul Windsor. Tot ceremonialul este gândit chiar de către Philip, iar regina Elisabeta s-a asigurat că Operațiunea Forth Bridge, numele de cod pentru funeralii, va respecta întocmai dorința ducelui.

LIVE VIDEO Funeraliile prințului Philip se desfășoară la castelul Windsor

 

Urmăriți imagini LIVE de la funeralii, transmise pe canalul de YouTube al familiei regale.

Sicriul a fost scos din locul unde a stat timp de 8 zile și a fost plasat pe un Land Rover, special modificat pentru acest moment, potrivit digi24.ro.

Slujba religioasă va avea loc la Capela Saint George. Cei patru copii ai cuplului regal și nepoții acestuia vor merge pe jos în spatele sicriului. Sicriul, purtat de militari din Marina Regală, va fi întâmpinat în fața intrării vestice a Capelei Saint George de diaconul de Windsor și de arhiepiscopul de Canterbury.

Șapca militară și sabia de ofițer al Marinei Regale care i-au aparținut prințului Philip vor fi depuse pe sicriu înainte de începerea slujbei, iar insigna sa de Alteță Regală va fi depusă în altarul capelei.

După încheierea slujbei religioase, la care vor asista regina Elisabeta a II-a și membri ai familiei regale, sicriul va fi depus în Cavoul Regal amenajat în interiorul Capelei St. George.

La sfârșitul ceremoniei, sicriul va fi coborât în cavoul regal, unde va rămâne până la decesul reginei. La cererea lui Philip, care și-a slujit țara în Royal Navy în cel de-al Doilea Război Mondial, sirenele marinei vor răsuna cu apelul „Action Stations” care îi cheamă pe marinari la post. Arhiepiscopul de Canterbury va pronunța rugăciunea de binecuvântare înainte de intonarea imnului național.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău