VIDEO | Ministrul Sănătății, către medicii din România: Vă mulțumim pentru acest ajutor care vine de la inimă la inimă

  • 30 Aprilie 2020 13:13
VIDEO | Ministrul Sănătății, către medicii din România: Vă mulțumim pentru acest ajutor care vine de la inimă la inimă

Ceremonia de prezentare a medicilor români care vor efectua misiunea de sprijin a cadrelor medicale din Republica Moldova în vederea limitării pandemiei generate de corona virusul SARS-Cov-2.

Echipa medicală din România, formată din 42 de medici și asistenți medicali și 10 șoferi, în total 52 de persoane, au ajuns astăzi în Republica Moldova, unde timp de 15 zile vor lucra alături de cadrele medicale de aici care luptă cu pandemia de COVID-19.

Bogdan Aurescu, ministrul român al afacerilor externe, participa la ceremonia de întâmpinare organizată pentru echipa medicală din România care va activa, în perioada următoare, în unitățile sistemului sanitar din Republica Moldova implicate în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

Vizita are loc în contextul deciziei anunțate de Președintele și Guvernul României de acordare, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova, a unui pachet consistent de sprijin în eforturile de combatere a pandemiei de COVID-19, inclusiv donarea unor echipamente medicale, medicamente și dispozitive medicale, informează Ambasada României la Chișinău.

Din delegația de la București face parte și ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău