Lituania va ajuta Republica Moldova în calea sa de integrare europeană, declarații

  • 04 Aprilie 2023 13:40
Lituania va ajuta Republica Moldova în calea sa de integrare europeană, declarații

Președintele Parlamentului a discutat la Vilnius cu președinta Seimasului Lituaniei, Viktorija Čmilyté-Nielsen, despre domeniile în care Republica Moldova ar avea nevoie de expertiză. Este vorba despre reforma în justiție, energie și securitate cibernetică, dar și alte domenii. Părțile au mai discutat despre cum poate fi adusă experiența lituaniană în promovarea reformelor importante în Republica Moldova, transmite IPN.

Igor Grosu a subliniat că experiența legislativă a Lituaniei poate fi de ajutor Republicii Moldova, mai ales acum când țara a obținut statutul de stat candidat la UE și când este în proces de ajustare a legislației naționale la cea europeană.

„Vorbind despre parcursul nostru european – este un moment istoric pentru Republica Moldova și sunt mai mult decât sigur că vom deveni parte a Uniunii Europene. Este doar o chestiune de timp și noi suntem cei care putem decide și influența cât de repede ne vom alătura familiei europene. Aceasta înseamnă că va trebui să implementăm reformele, reforme pentru noi, nu pentru Bruxelles, nu pentru Vilnius, ci pentru oamenii noștri”, a notat șeful legislativului.

Președintele Parlamentului a primit asigurări că Lituania este pregătită să ajute Republica Moldova prin toate metodele posibile în calea de integrare europeană. „Președinta Seimasului, Viktorija Čmilyté-Nielsen, este o bună prietenă a Republicii Moldova. Aceste vizite bilaterale demonstrează și mai tare că relațiile noastre moldo-lituaniene au avansat în ultimii doi ani”, a menționat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului se află într-o vizită oficială în Republica Lituania, în perioada 3-5 aprilie 2023, la invitația omologului său de la Vilnius, Viktorija Čmilyté-Nielsen.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău