Lista statelor în care au fost descoperite cazuri de COVID-19 cu noua tulpină Omicron

  • 29 Noiembrie 2021 15:36
Lista statelor în care au fost descoperite cazuri de COVID-19 cu noua tulpină Omicron

Omicron, noua variantă sud-africană a coronavirusului și care are mult mai multe mutații decât varianta Delta, începe să fie depistată în tot mai multe țări din lume. Până luni, fusese confirmate cazuri de COVID-19 cu noua tulpină a virusului în țări precum Belgia - acolo unde a fost depistat primul caz din Europa - Cehia, Portugalia, Austria, Germania, Italia, Scoția, Olanda, Canada, Israel, Australia, informează hotnews.ro.

Sursa citată amintește că Botswana este țara africană unde au fost prelevate primele probe care au confirmat existența noii variante Omicron a coronavirusului, începând din 11 noiembrie, iar guvernul acestui stat anunțat că până duminică fuseseră depistate 19 cazuri de COVID-19 cu această variantă. Guvernul acestui stat a refuzat să precizeze de unde veneau cele patru persoane de la care au fost prelevate acele probe
 
Belgia a fost prima țară europeană care a identificat, vineri, un caz COVID-19 cu noua tulpină africană. Noua variantă Omicron începe să fie descoperită în tot mai multe țări.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău