Liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk, amenințat cu PUȘCĂRIA, în prima dezbatere electorală de la Tiraspol

  • 08 Octombrie 2016 19:53
Liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk, amenințat cu PUȘCĂRIA, în prima dezbatere electorală de la Tiraspol

Postul de stat de televiziune de la Tiraspol a găzduit o scurtă, dar scandaloasă rundă de dezbateri electorale, între principalii candidați înregistrați la așa-zisele „alegeri prezidențiale” din Transnistria – actualul lider al administrației regionale, Evgheni Șevciuk, și adversarul său, președintele legislativului local, Vadim Krasnoselski.

Krasnoselski, a cărui prezență în studioul canalului te televiziune controlată de Șevciuk a devenit o surpriză, i-a declarat oponentului că nu are ce discuta cu el, până când acesta „nu va desecretiza activitatea întreprinderilor de stat, nu va întoarce banii pentru gazele naturale din zonele off-shor în buget și până când nu-i va nominaliza pe cei care poartă vina pentru reducerea pensiilor și salariilor bugetarilor cu 30”, relatează NewsMaker.md

Șeful Sovietului Suprem și-a încheiat discursul cu replica lui Gleb Șceglov din celebrul serial sovietic „Locul întâlnirii nu poate fi schimbat” (Место встречи изменить нельзя – n.red.):

„Hoțul trebuie să stea la pușcărie! Vă salut”, i-a spus Krasnoselski lui Șevciuk, după care și-a scos lavaliera și a plecat.

Evgheni Șevciuk a rămas în emisie și încă ceva vreme a răspuns la întrebările jurnaliștilor, răspunsurile acestuia servind agenției oficiale de la Tiraspol „Novosti PMR”, controlată de administrația liderului transnistrean, ca motiv pentru a difuza o mulțime de știri, notează NewsMaker.md

Sursa citată menționează că Evgheni Șevciuk a fost cel care la provocat pe Vadim Krasnoselski la o dezbatere electorală, prin intermediul unui spot video difuzat de televiziunea de stat de la Tiraspol pe 30 septembrie, propunându-i ca aceasta să se desfășoare pe 7 octombrie.

Amintim că Evgheni Șevciuk și Vadim Krasnoselski sunt considerați favoriții acestei curse electorale, nerecunoscute de comunitatea internațională, dar agreata de Moscova. Tot ei sunt primii doi candidați înregistrați oficial, vineri, în calitate de candidați la fotoliul de lider al administrației separatiste transnistrene.   

Procedura de înregistrare a candidaților va dura până la 11 noiembrie, iar alegerile se vor desfășura pe data de 11 decembrie.

Experții și analiștii de la Chișinău accentuează, însă, că nu poate fi vorba despre un proces electoral autentic în regiune și, indiferent de rezultatele alegerilor, Transnistria va rămâne în continuare ca o anexă a intereselor Moscovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău