Favoriții așa-ziselor „alegeri prezidențiale” din Transnistria au fost înregistrați oficial în cursa electorală

  • 07 Octombrie 2016 19:51
Favoriții așa-ziselor „alegeri prezidențiale” din Transnistria au fost înregistrați oficial în cursa electorală

Primii doi candidați la funcția de așa-zis „președinte” al Transnistriei au fost înregistrați oficial astăzi de Comisia Electorală Centrală de la Tiraspol.

Aceștia sunt chiar favoriții acestei competiții electorale nerecunoscute – președintele legislativului local, Vadim Krasnoselski, și liderul actualul lider al administrației de la Tiraspol, Ecgheni Șevciuk.

Potrivit agenției oficiale transnistrene „Novosti PMR”, Vadim Krasnoselski a prezentat autorității electorale din regiunea separatistă transnistreană 1230 de foi de subscripții, fiind verificate 3075 (25%) de semnături, dintre care doar una a fost invalidată.

Evgheni Șevciuk a prezentat Comisiei 1213 de liste de subscripții. Au fost verificate 2592 (25%) de semnături, dintre care nevalabile s-au dovedit 10, notează sursa citată.

Până în prezent, în total, 10 pretendenți la fotoliul de așa-numit „președinte” participă în cursa electorală din stânga Nistrului. Totodată, trei dintre aceștia nici măcar nu au primit listele de subscripții, deoarece nu au notificat încă autoritatea electorală despre intenția de a începe colectarea semnăturilor în susținerea lor.

Procedura de înregistrare a candidaților va dura până la 11 noiembrie, iar alegerile se vor desfășura pe data de 11 decembrie.

Experții și analiștii de la Chișinău accentuează, însă, că nu poate fi vorba despre un proces electoral autentic în regiune și, indiferent de rezultatele alegerilor, Transnistria va rămâne în continuare ca o anexă a intereselor Moscovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,17 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău