Liderul organizației criminale „Machena”, condamnat la 21 ani de închisoare pentru comandarea asasinării unei autorități criminale rivale

  • 26 Martie 09:24
Liderul organizației criminale „Machena”, condamnat la 21 ani de închisoare pentru comandarea asasinării unei autorități criminale rivale

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a informat marți, 26 martie, condamnarea la 21 ani închisoare a liderului organizației criminale „Machena” pentru comandarea și organizarea asasinării, în 2008, a unei autorități criminale rivale.

Potrivit PCCOCS, omorul a avut loc într-un penitenciar cu regim închis din Republica Moldova, cu atragerea în calitate de executori a membrilor grupului infracțional din același penitenciar.

„În urma loviturilor aplicate cu obiecte dure, în regiuni vitale ale corpului, victima a decedat la locul faptei. Ulterior, executorii au transportat corpul neînsuflețit la un alt etaj al penitenciarului, pentru a ascunde urmele faptei infracționale. Ca motiv al crimei comise, a servit dorința de fortificare a poziției organizației criminale conduse de el în coraport cu alte organizații criminale, precum și să tăinuiască unele informații relevante altor infracțiuni similare. Pentru executarea asasinatului, învinuitul le promisese executorilor privilegii, precum și avansarea în poziționarea ierarhică în cadrul organizației criminale conduse de el”, se arată în comunicatul procurorilor.

Amintim, anterior procurorii i-au trimis în judecată și pe cei cinci executori ai crimei investigate, care au fost condamnați la pedepse cu închisoarea pentru un termen de 13 ani.

Această cauză penală rezultată în sentința executorie anunțată a fost reluată în contextul obținerii recente a unor informații relevante cauzei, cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor în cadrul dosarului penal investigat în privința organizației criminale „Machena” de către procurorii PCCOCS și ofițerii INI.

Bărbatul condamnat, la moment, se află în detenție și pentru crearea și conducerea organizației criminale, precum și pentru infracțiuni de șantaj și pregătire de omor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:8,23 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău