Liderii din Uniunea Europeană discută astăzi despre criza din Belarus

  • 19 August 2020 08:25
Liderii din Uniunea Europeană discută astăzi despre criza din Belarus

Liderii din Uniunea Europeană discută astăzi, prin videoconferință, despre criza din Belarus, unde opozanții președintelui Aleksandr Lukașenko au manifestat din nou pentru schimbarea regimului, acuzat că a fraudat recentele alegeri prezidențiale.

Cancelarul Germaniei, președintele francez și cel al Consiliului European au vorbit ieri la telefon cu președintele Rusiei, căruia i-au cerut să încurajeze dialogul între puterea și opoziția de la Minsk. Presa occidentală citează avertismentele europenilor împotriva unei intervenții militare a Kremlinului, în timp ce Vladimir Putin acuza amestecul unor state neprecizate, care ar încerca să destabilizeze situația politică din Belarus. Aleksandr Lukașenko a declarat că unități ale armatei belaruse, în stare de alertă maximă, au fost desfășurate la granițele de vest ale țării.

Lukașenko a avut mai multe convorbiri telefonice cu Vladimir Putin în ultimele patru zile. Deși Kremlinul nu-l agreează pe Lukașenko, pentru Rusia, Belarus are importanță specială, ca membră a Uniunii Rusia-Belarus, Uniunii Economice Euroasiatice și Organizației Tratatului de Securitate Colectivă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău