Licitația publică pentru procurarea vaccinurilor anti-COVID-19 a fost reluată

  • 26 Martie 2021 18:15
Licitația publică pentru procurarea vaccinurilor anti-COVID-19 a fost reluată

Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate a suspendat licitația pentru procurarea vaccinurilor anti-COVID, pentru că a avut nevoie de timp să răspundă la „clarificări”. Asta este explicația CAPCS, care a reluat licitația și a extins termenul de depunere a ofertelor până pe 3 aprilie. Unitatea de măsură a fost modificată din „doză” în „cură de vaccinare”, informează Sanatateinfo.md.

Potrivit sursei citate, dilema a apărut după ce CAPCS a fost întrebat de importatori câte persoane vrea să vaccineze, pornind de la ideea că avem seruri cu două doze, și cu doză unică – cum fi Janssen. Deși și-a apărat poziția, Centrul a suspendat licitația, a schimbat toată documentația și a reîncărcat-o pe platforma de achiziții astăzi.
 
Astfel, conform noii documentații, statul nu mai cumpără doze de vaccin, ci „curs complet de vaccinare” și din documentație reiese că se vrea a procura „200.000 de cursuri complete de vaccinare”. În termeni mai simpli ar însemna că se vrea a fi vaccinate 200.000 de mii de persoane. Vaccinurile se vor procura fie în două doze, fie într-o doză singură cum ar fi serul Janssen, al celor de la Johnson&Johnson. Bugetul a rămas același - 70.000.000 de lei. Ar reieși că pentru o persoană vaccinată cursul complet așa cum îl numesc autoritățile ne-am costa din banii publici 350 de lei sau aproximativ 19 dolari. Până acum câteva zile în documentație figura doza ca și cantitate, iar autoritățile planificau să cumpere „400.000 de doze” pentru același număr de populație. 
 
Și pentru că CAPCS a avut nevoie de aproape două zile pentru clarificări și modificarea documentației, licitația a fost repornită, iar termenul de depunere a dosarelor - extins. Mai exact până la 3 aprilie. 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău