LG lansează smartphone-ul flagship V30, rezistent la apă și cu senzor de amprentă

  • 31 August 2017 14:40
LG lansează smartphone-ul flagship V30, rezistent la apă și cu senzor de amprentă

Așa cum a anticipat cu diverse fragmente de informații pe parcursul ultimelor luni, LG a lansat smartphone-ul V30, cel care reprezintă al doilea flagship pe 2017 al producătorului coreean, scrie news.ro.

V30 este al treilea model din seria V și urmașul „natural” al variantelor V10 și V20 din ani trecuți. Însă, spre deosebire de acestea, V30 renunță la unele artificii impuse de departamentul de marketing, precum ecranul secundar pentru notificări, și se rezumă la funcțiile practice și la un design cât de poate de atrăgător.

LG a ales un ecran de 6 inch, cu un raport 2:1 și rezoluție QHD (2880 x 1440 pixeli). Însă, dincolo de asta, important este că vorbim de un ecran care acoperă cea mai mare parte a părții frontale, un ecran pe care LG îl numește FullVision și care nu diferă mult de Infinity Display al celor de la Samsung, folosit pe modelele S8 și Note 8.

Ecranul lui LG V30 are colțurile suficient de rotunjite pentru a reproduce designul la fel de rotunjit al carcasei care stă la baza dispozitivului. De altfel, spre deosebire de modelele anterioare ale seriei, V30 este rezistent la apă și praf conform certificării IP68.

Dincolo de design, noul flagship LG are exact dotările care se așteptau de la el: cel mai recent chipset de la Qualcomm - Snapdragon 835, 4 GB memorie RAM, 64 GB / 128 GB spațiu de stocare și slot pentru card de memorie.

Ca majoritatea modelelor de top din ultimii doi ani, V30 dispune de un sistem foto format din două camere: una de 16 MP cu apertură f/1.6 (cea mai mare apertură de pe un smartphone de până acum) și alta cu un unghi de 120 de grade și 13 MP.

Alături de mijloacele tradiționale de securizare a accesului, noul telefon de la LG oferă posibilitatea deblocării ecranului pe baza recunoașterii faciale. Rămâne, însă, de văzut și cât de bine va funcționa acest sistem.

În plus, V30 poate fi deblocat și pe baza unei comenzilor vocale. În acest sens, utilizatorul va trebui să-și înregistreze vocea (pentru a fi recunoscut de telefon) și să aleagă o frază pe baza căreia ecranul va fi deblocat. La fel ca și în cazul recunoașterii faciale, rămâne de văzut cât de eficient va funcționa această modalitate de securizare, existând suficienți parametri care pot influența tonalitatea vocii la un anumit moment.

Nu au dispărut nici ieșirea audio de 3,5 mm și nici senzorul de amprente. Acesta din urmă a fost plasat pe spatele telefonului, unde poate fi accesat ușor cu degetul arătător.

V30 folosește o baterie de 3.300 mAh, la fel ca Note 8, și poate fi încărcat wireless. Din păcate, LG nu a avut timp probabil să configureze cea mai recentă versiune de Android și a ales să-l livreze cu varianta 7.1.2.

LG nu a anunțat la momentul prezentării, prețul sau disponibilitatea noului smartphone V30.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,17 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău