Legea privind măsurile destinate copiilor cu comportament deviant va fi supusă controlului parlamentar

  • 15 Februarie 2023 12:49
Legea privind măsurile destinate copiilor cu comportament deviant va fi supusă controlului parlamentar

Legea privind măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant va fi evaluată ex-post de impact. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Comisia parlamentară drepturile omului și relații interetnice, comunică MOLDPRES.

În contextul realizării funcției de control parlamentar stabilit în Planul de acțiuni pentru anul 2023, Comisia drepturile omului și relații interetnice în cadrul ședinței comune cu experții independenți a inițiat procesul de realizare a evaluării ex-post de impact a Legii privind măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant, scrie sursa citată.

În procesul de efectuare a controlului parlamentar prin supunerea evaluării ex-post de impact a actului normativ enunțat, Comisia și-a stabilit ca prioritate identificarea lacunelor legislative și înaintarea recomandărilor concrete în adresa Guvernului.

Acest exercițiu va fi o premieră absolută pentru Parlamentul Republicii Moldova și, concomitent, va servi ca un model de preluare a bunelor practici europene în domeniul controlului parlamentar, deoarece presupune în sine o evaluare minuțioasă, bazată pe analize, studii de caz și chestionare, interviuri, focus grupuri și grupuri de referință etc.

Exercițiul urmează a fi efectuat cu suportul Oficiului Consiliului Europei, în contextul implementării Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova (2021 – 2024) și realizării Proiectului „Protecția copiilor împotriva violenței și prevenirea acesteia, inclusiv în mediul online în Republica Moldova” în perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău