Legea cu privire la vaccinarea obligatorie a copiilor este constituțională

  • 23 Ianuarie 2013 10:30
Legea cu privire la vaccinarea obligatorie a copiilor este constituțională

Legea care condiționează admiterea copiilor în școli, grădinițe și tabere de odihnă, de vaccinarea cu caracter profilactic, rămâne în vigoare.

Curtea Constituțională a decis marți, 22 ianuarie, cu paritate de voturi, să sisteze procesul de examinare a constituționalității acestor prevederi. 

Audio: Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase

Aceste prevederi nu vor mai putea fi supuse controlului constituționalității. O sesizare în acest sens a fost depusă la Curtea Constituțională  de către avocatul parlamentar Anatolie Munteanu.  Potrivit acestuia, norma legală vizată instituie o condiție nejustificată și discriminatorie pentru accedere la învățământul general obligatoriu, contravine Constituției și îngrădește dreptul la educație. În opinia avocatului parlamentar, vaccinarea ar trebui să aibă doar caracter de recomandare.

Sesizarea la Curtea Constituțională a fost depusă ca urmare a peste 1000 de semnături ale părinților, înregistrate la Centrul pentru Drepturile Omului.

Aproximativ 5 la sută dintre copiii din Republica Moldova nu sunt vaccinați, în conformitate cu Programul Național de Imunizare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău