”Lecția” lui Tudor Gheorghe a ajuns la Chișinău

  • 17 Martie 2014 16:26
”Lecția” lui Tudor Gheorghe a ajuns la Chișinău

După ce a concertat la Călărași, Orhei, Bălți și Soroca, renumitul interpret, compozitor și actor român Tudor Gheorghe a ajuns și la Chișinău.

Maestrul a evoluat duminică, 17 martie, pe scena Filarmonicii Naționale cu un spectacol dedicat dragostei față de limbă, poporul și cultura română. Specatacolul face parte din Turneul Național ”Lecția” care a debutat pe 7 martie la casa de cultură din satul Izbiceni, în județul Olt din România, care îi poartă numele, și se va încheia la finele lunii mai în Maramureș. Iată care este lecția pe care românii, inclusiv cei basarabeni, nu o învață la școală, dar au posibilitatea să o învețe din spectacolele lui Tudor Gheorghe, după cum a mărturisit maestrul pentru Radio Chișinău.
”Sărăcia spirituală e mai gravă decât cea materială”, a menționat primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, prezent la eveniment. Edilul Capitalei a enumerat câteva lucruri de importanță națională care s-au realizat În Republica Moldova după 1989.
Luni, 17 martie, Tudor Gheorghe își va încheia turneul în Republica Moldova cu un ultim spectacol pe care îl va susține la casa de cultură din Strășeni. Turneul din Republica Moldova a fost organizat de Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Societatea Culturală Muzicounivers. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău