Laboratoare criminalistice modernizate cu sprijinul UE

  • 18 Februarie 2017 11:41
Laboratoare criminalistice modernizate cu sprijinul UE

Premierul Pavel Filip a participat vineri, 17 februarie a.c.,  la evenimentul de prezentare a trei laboratoare ale Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare, dotate cu utilaje moderne de investigație din fondurile Uniunii Europene.

Potrivit comunicatului oficial, în discursul său, premierul Pavel Filip a accentuat că asigurarea securității cetățenilor este o prioritate a Guvernului, iar consolidarea capacităților laboratoarelor criminalistice este esențială în acest sens.

Prezent la eveniment, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a subliniat importanța acestui proiect pentru un sistem judecătoresc funcțional și transparent. 

Laboratoare criminalistice modernizate cu sprijinul UE

Printre echipamentele cu care au fost dotate cele trei laboratoare se numără un sistem automatizat dactiloscopic, dispozitive pentru cercetarea documentelor și diverse microscoape.

Valoarea totală a utilajelor este de 4,5 milioane de euro. Până în prezent,  în laboratoarele modernizate au fost efectuate circa 6000 de expertize judiciare și au fost identificați aproape 300 de infractori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău