La Trebujeni, Orhei a fost inaugurată o nouă destinație turistică

  • 16 Iunie 2022 12:38
La Trebujeni, Orhei a fost inaugurată o nouă destinație turistică

O nouă destinație turistică a fost inaugurată ieri în satul Trebujeni, raionul Orhei. Pensiunea „Casa Rândunicii” este amplasată într-o zona cu peisaje, între malurile stâncoase din localitate și a devenit un punct de atracție al Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi”, transmite MOLDPRES.

Pensiunea este construită de familia Buzilă în apropierea casei părintești și a fost proiectată în conformitate cu tradițiile arhitecturale locale, cu finisaje autentice, dar infrastructură modernă și o capacitate de cazare de patru camere. Locația are o terasă de vară și un teren de joaca amenajat pentru copii, o terasă închisă pentru organizarea evenimentelor și cramă tradițională, scrie MOLDPRES.

„Orheiul Vechi a devenit un brand de țară și trebuie să facem față interesului care este și care cu siguranță va crește, explorând autenticitatea tradițiilor și valorificând potențialul acestui colț de Rai”, a spus ministrul Culturii, Sergiu Prodan, la evenimentul de inaugurare.

Pensiunea „Casa Rândunicii” este unul dintre cei 20 beneficiari ai programului de granturi implementat de către Activitatea de Susținere a Competitivității în Industria Ușoară și cea a Turismului, finanțată de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională. Scopul programului este să susțină sectorul turismului în dezvoltarea infrastructurii și a produselor turistice pentru depășirea dificultăților generate de impactul pandemiei asupra sectorului turistic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău