La Parlament vor fi organizate audieri în cazul decesului lui Oleg Horjan

  • 18 Iulie 2023 15:21
La Parlament vor fi organizate audieri în cazul decesului lui Oleg Horjan

Săptămâna viitoare, vor fi organizate audieri parlamentare în cazul decesului liderului comuniștilor din regiunea transnistreană, Oleg Horjan. Anunțul a fost făcut astăzi, 18 iulie, de vicepreședintele Legislativului, Mihail Popșoi, transmite MOLDPRES.

Oficialul a precizat că la audieri vor fi invitate instituțiile de resort pentru a examina toate circumstanțele cauzei și măsurile întreprinse de autoritățile Republicii Moldova, scrie sursa citată.

„Cu o profundă tristețe și indignare, condamn tragicul omor al activistului civic din regiunea transnistreană a Republicii Moldova – Oleg Horjan. Acesta a fost una dintre puținele persoane publice, care au avut curajul să lupte pentru drepturile și libertățile fundamentale din raioanele din stânga Nistrului. A fost unul din puținii care a promovat deschis la Tiraspol apropierea celor două maluri. Pentru acest curaj a fost ținut ilegal timp de patru ani și jumătate în detenție. Circumstanțele acestui teribil omor trebuie investigate minuțios”, a afirmat Mihail Popșoi.  

Vicepreședintele Parlamentului a adăugat că vor fi sesizate organismele internaționale pentru a contribui la elucidarea acestui caz. „Această crimă este o sfidare a principiilor general umane și a voinței majorității absolute a cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului de a consolida încrederea reciprocă și de a trăi în pace și bună înțelegere. Sincere condoleanțe familiei îndoliate”, a conchis Popșoi.

Oleg Horjan, fostul lider al comuniștilor din regiunea transnistreană, a fost găsit mort luni dimineața, 17 iulie, în casa sa situată într-o localitate din suburbia orașului Tiraspol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău