UPDATE / Fostul liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, ar fi fost ucis. Poliția susține că acesta a fost împușcat

  • 17 Iulie 2023 13:09
UPDATE / Fostul liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, ar fi fost ucis. Poliția susține că acesta a fost împușcat

Oleg Horjan, fostul lider al comuniștilor din regiunea transnistreană, a fost găsit înjunghiat în această dimineață, 17 iulie, în casa sa situată într-o localitate din suburbia orașului Tiraspol. Informația a fost confirmată de colegii săi de partid pentru Zona de Securitate. Pe de altă parte Polițai R. Moldova susține că acesta a fost împușcat. Și așa așa-numitul minister de interne din Transnistria are o versiune pe acest caz. În decembrie 2022, Horjan a fost eliberat din detenție, după o perioadă de 4 ani și șase luni, transmite Radio Chișinău.

Corpul neînsuflețit al lui Oleg Horjan a fost găsit în biroul său, acesta ar fi primit mai multe leziuni cu cuțitul ce i-ar fi provocat decesul, scrie sursa citată.

Poliția R. Moldova anunță că s-a autosesizat și că întreprinde toate măsurile de investigație corespunzătoare ce vizează infracțiunea de omor. Mai mult, într-o postare pe pagina de Facebook, poliția menționează că Horjan a fost depistat împușcat în propria locuință. 

Așa-numitul minister de interne din Transnistria, susține că cadavrul lui Horjan a fost găsit cu „semne de moarte violentă” într-o casă din satul Sucleia, de către soția acestuia, în una dintre camere, alături de un „seif deschis și gol”. Miliția a fost alertată la ora 11:30, pe acest caz fiind pornit un dosar penal.

După eliberare, Oleg Horhan a fondat „Uniunea forțelor de opoziție din Transnistria”.

Amintim că, în mai 2018, Oleg Horjan, președintele Partidului Comunist din regiunea transnistreană, a fost demis din funcție, fără a fi menționat motivul acestei decizii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău