Liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, demis în mod misterios din funcție

  • 21 Mai 2018 12:55
Liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, demis în mod misterios din funcție

Oleg Horjan, președintele Partidului Comunist din regiunea transnistreană, a fost demis din funcție, fără a fi menționat motivul acestei decizii.

lPotrivit agenției INFOTAG cu referire la site-ul principalului partid de opoziție din Transnistria, decizia a fost luată sâmbătă în cadrul plenarei extraordinare partidului, care s-a convocat la inițiativa lui Horjan. Astfel, plenul a luat hotărârea „în legătură cu necesitatea apărută", care însă nu este menționată, de a-l elibera pe Oleg Horjan din funcția de președinte al partidului. 

Până la desfășurarea următorului congres al partidului, sarcinile de conducere i-au fost încredințate secretarului pentru ideologie, Nadejda Bondarenko.

După cum a informat anterior INFOTAG, beneficiind de imunitate parlamentară, Horjan a devenit principalul critic al lui Vadim Krasnoselski după ce acesta a venit la guvernare. Liderul comunist a criticat noua guvernare și de la tribuna Sovietului Suprem, și pe linia partidului, și în mass-media.

Totodată, în ultimul timp, el însuși a fost criticat dur inclusiv de colegii parlamentari în legătură cu întâlnirile cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și declarațiile făcute la el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
43,29
Cer senin
Umiditate:21 %
Vint:2,57 m/s
Wed
33
Thu
32
Fri
29
Sat
27
Sun
24
Arhivă Radio Chișinău