La Parlament a avut loc o nouă rundă de consultări publice asupra inițiativei privind măsurile de contracarare a fenomenului de răspândire a dezinformării

  • 19 Aprilie 2022 09:14
La Parlament a avut loc o nouă rundă de consultări publice asupra inițiativei privind măsurile de contracarare a fenomenului de răspândire a dezinformării

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a organizat o nouă rundă de consultări publice asupra inițiativei privind măsurile de contracarare a fenomenului de răspândire a dezinformării.

La eveniment au participat reprezentanți ai furnizorilor și distribuitorilor de servicii media și reprezentanți ai asociațiilor de presă din țară.

În cadrul acestei runde de consultări publice, participanții au discutat despre prevederile PROIECTULUI, care se referă la modificările propuse la Codul serviciilor media audiovizuale. Președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a remarcat gradul mare de interes pe care l-a suscitat inițiativa legislativă.  

”Sper că dumneavoastră nu o să rămâneți departe, o să fiți foarte atenți în continuare și o să contribuiți la definitivarea proiectului de lege.”

Proiectul de lege, care are drept scop revizuirea cadrului normativ pe dimensiunea protejării spațiului informațional public, a fost votat, în prima lectură, la ședința plenară din data de 7 aprilie 2022. Inițiativa reprezintă un obiectiv setat în Strategia securității informaționale a Republicii Moldova.

Documentul propune amendarea cadrului legal existent în sensul definirii și uniformizării noțiunilor privind dezinformarea și informațiile ce afectează securitatea spațiului informațional public, ajustării sancțiunilor, dar și stabilirii și clarificării atribuțiilor instituțiilor statului competente în prevenirea și contracararea dezinformării sau informațiilor false în spațiul informațional public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău