La o zi după căderea ultimei redute a Statului Islamic, jihadiștii s-au predat forțelor arabo-kurde

  • 25 Martie 2019 08:35
La o zi după căderea ultimei redute a Statului Islamic, jihadiștii s-au predat forțelor arabo-kurde

Jihadiști ai grupării Stat Islamic, ascunși în tuneluri până în ultimele ore ale "califatului" autoproclamat în Siria, s-au predat duminică forțelor arabo-kurde, la o zi după anunțarea căderii ultimei redute a SI la Baghouz, relatează AFP.

Forțele Democratice Siriene (FDS), alianță militară condusă de kurzi, a anunțat înfrângerea califatului autoproclamat al grupării Stat Islamic în Siria, după cucerirea ultimului teritoriu deținut de jihadiști în această țară, transmit agențiile internaționale de presă. 

Ultimul asalt al FDS asupra ultimului bastion al SI, la Baghouz, lansat la începutul lunii februarie, este ultima fază a unei operațiuni lansate în septembrie 2018 pentru a elimina gruparea jihadistă din ultimele zone aflate sub controlul său din Siria. 

Lupta împotriva SI a fost principalul front al războiului din Siria, care a făcut mai mult de 370.000 de victime din martie 2011. Regimul sirian al președintelui Bashar al-Assad, sprijinit de Rusia și Iran, a recucerit aproape două treimi din teritoriul țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău