La Muzeul Național de Artă continuă Bienala Internațională de Pictură, ediția a VIII-a. Tudor Zbârnea: „Evenimentul este considerat a fi cel mai important din artele vizuale, reunind participarea a circa 400 de artiști cu peste 1200 de lucrări”

  • 22 Mai 2023 12:47
0%
00:00:00
00:00:00

La Muzeul Național de Artă al Moldovei continuă Bienala Internațională de Pictură, ediția a VIII-a. Evenimentul are o importanță majoră în artele vizuale din Rep. Moldova pentru că reunește zeci de țări, creează punți de comunicare între artiști și aduce influențe noi pentru artiștii din Rep. Moldova, a menționat directorul Muzeul Național de Artă, Tudor Zbârnea, într-un interviu pentru Radio Chișinău.

„Evenimentul este considerat a fi cel mai important din artele vizuale, reunind participarea a circa 400 de artiști cu peste 1200 de lucrări. În urma preselecției au fost admiși 120 de artiști cu peste 140 de lucrări din 28 de țări: România, Austria, Bulgaria, Belgia, Cehia, Cipru, Croația, Ecuator, Egipt, Franța, Germania, Ghana, Grecia, India, Indonezia, Italia, Japonia Lituania, Mexic, Polonia, Slovacia, Spania, SUA, Togo, Turcia, Ucraina și Rep. Moldova”, a precizat Tudor Zbârnea.

În premieră, în cadrul Bienalei a participat o țară invitată – Austria: grupul de nouă artiști, selectați de reputatul galerist, Johannes Knoll, reprezintă nucleul expoziției.

„Lucrările artiștilor Anouk Lamm Anouk, Ivica Capan, Paul Horn, Kalina Horon, Christian Hutzinger, Maria Legat, Mara Mattuschka, Florian Nahrer, Andreas Reiter Raabe – sunt parte ale unor viziuni artistice individuale, orientate spre o estetică actuală inovatoare, în care libertatea abordărilor estetice marchează personalitatea fiecărui expozant. Membrii grupului sunt artiști cu o activitate expozițională solidă în cadrul unor saloane și expoziții internaționale, majoritatea dintre aceștia având opere în prestigioase colecții publice”, a subliniat Tudor Zbârnea.

Printre organizatorii Bienalei Internaționale de Pictură, ediția a VIII-a, se numără și Institutul Cultural Român din Chișinău „Mihai Eminescu”.

Bienala este deschisă publicului până pe 11 iunie a.c.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sun
28
Mon
25
Tue
21
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău