La Muzeul Național de Artă al Moldovei va avea loc inaugurarea și decernarea premiilor Bienalei Internaționale de Pictură, ediția a VI-a

  • 08 Mai 2019 16:45
La Muzeul Național de Artă al Moldovei va avea loc inaugurarea și decernarea premiilor
Bienalei Internaționale de Pictură, ediția a VI-a

Joi, 16 mai 2019, ora 17.00, la Muzeul Național de Artă al Moldovei va avea loc inaugurarea și decernarea premiilor Bienalei Internaționale de Pictură, Chișinău 2019, ediția a VI-a.

Potrivit unui comunicat al instituției, evenimentul se desfășoară sub patronajul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, acesta fiind una dintre cele mai importante manifestări din domeniul artelor plastice din țară.

Organizatorii evenimentului sunt Muzeul Național de Artă al Moldovei, Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova, și  Centrul de Artă „Amprente”, iar partenerii acestuia sunt Direcția Cultură a Primăriei mun. Chișinău, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, Institutul Polonez din București, Fundația Familia Sturza, Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași, România. Evenimentul este susținut și de partenerul permanent al Muzeului Național de Artă al Moldovei Mobiasbancă – Groupe Société Générale ; de Societatea « Castel Mimi » dar și de restaurantul « Pani Pit ».

Expoziția Bienalei Internaționale de Pictură, Chișinău 2019, ediția a VI-a reunește 145 de artiști plastici din domeniul picturii, reprezentanți ai 27 de țări: Armenia, Austria, Azerbaijan, Belarus, Cehia, Cipru, Ecuador, Franța, Georgia, Germania, Grecia, India, Indonezia, Italia, Izrael, Japonia, Lituania, Rep. Moldova, Mongolia, Polonia, România, Rusia, Spania, Suedia, SUA, Tunisia, Turcia, Ucraina, cu peste 152 de lucrări expuse pe simeze.

La evenimentul de inaugurare și decernare a premiilor va participa Ministrul Educației, Culturii și Cercetării dna Monica Babuc, precum și numeroase personalități din domeniul culturii: directori de muzee și galerii, artiști și curatori de expoziții din țară și străinătate.

Laureații premiilor Bienalei Internaționale de Pictură Chișinău 2019, reprezentanți din România, Italia, Republica Moldova, Austria vor fi prezenți  la inaugurarea expoziției și la ceremonia de decernare a premiilor. Lucrările premiate vor intra în Colecția Muzeului Național de Artă al Moldovei.

În premieră, în cadrul Bienalei, în data de 17 mai, între orele 9.00-12.30 la Muzeul Național de Artă al Moldovei se organizează  Conferința internațională cu genericul - „Tendințele estetice ale artei contemporane în contextul internațional”, unde vor putea fi luate în dezbatere abordările estetice ale artiștilor expozanți, iar participanții din diverse țări vor purta un dialog deschis în contextul problematicilor și evoluției artei contemporane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău