La frontiera cu Ucraina va fi construit, cu susținerea UE, un punct de trecere comun

  • 08 Octombrie 2016 17:37
La frontiera cu Ucraina va fi construit, cu susținerea UE, un punct de trecere comun

Republica Moldova și Ucraina vor avea un punct comun de trecere a frontierei, care urmează a fi construit în cadrul proiectului Parteneriatului Estic, cu susținerea Uniunii Europene.

Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi a premierului Pavel Filip cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, care a avut loc vineri, 7 noiembrie, la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, transmite IPN.

„Punctul Palanca este un simbol al prieteniei și al bunei înțelegeri dintre țările noastre. Am decis ca împreună cu Uniunea Europeană să construim aici un punct comun de trecere a frontierei”, a declarat președintele Ucrainei.

Punctul va fi dotat cu cele mai performante echipamente. UE alocă în acest scop fondurile necesare, iar echipele de frontieră din Moldova și Ucraina vor asigura o trecere rapidă și fără probleme a graniței.

„Foarte des cetățenii, atunci când aud despre colaborare, se gândesc la ceva abstract, astăzi această colaborare capătă contururi concrete, aceste proiecte vor fi realizate deoarece există voința necesară și ele sunt în interesul cetățenilor din Republica Moldova și Ucraina”, a accentuat premierul Pavel Filip.

Oficialii au remarcat că au fost discutate mai multe aspecte ale relațiilor bilaterale și s-a ajuns la înțelegeri concrete, inclusiv la pregătirea ședinței Comisiei mixte moldo-ucrainene pentru cooperare comercial-economică, care nu s-a mai întrunit din anul 2011.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău