La Chișinău începe „curățenia generală de primăvară”

  • 27 Februarie 2019 16:01
La Chișinău începe „curățenia generală de primăvară”

De săptămâna viitoare, în municipiul Chișinău începe „curățenia generală de primăvară”, care se va desfășura până la sfârșitul lunii aprilie. În această perioadă, muncitorii de la Direcția generală locativ-comunală și amenajare vor efectua lucrări de salubrizare în spațiile pe care le au în gestiune.

Șeful Direcției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că, după ce au muncit la deszăpezire, angajații DGLCA au trecut la evacuarea nisipiului de pe marginea carosabilului. De asemenea, sunt efectuate lucrări de spălare a străzilor. Muncitorii greblează frunzele din curțile de bloc, dar și din alte spații pe care le au în gestiune.

„Curățenia generală de primăvară” se va încheia în preajma sărbătorilor de Paști. Pe lângă spațiile din gestiune, vor fi organizate acțiuni de salubrizare de-a lungul râului Bâc, dar și la gunoiștile improvizate. De asemenea, este planificată mobilizarea și implicarea chișinăuienilor în lucrările de salubrizare.

În responsabilitățile Direcției intră și salubrizarea locurilor de joacă pentru copii, a platformelor de colectarea a deșeurilor menajere, a spațiilor verzi din curțile de bloc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău