La Chișinău ar putea fi interogat un oficial ucrainean, demis pentru falsificarea diplomei de studii superioare din R. Moldova

  • 13 Decembrie 2018 13:05
La Chișinău ar putea fi interogat un oficial ucrainean, demis pentru falsificarea diplomei de studii superioare din R. Moldova

La Chișinău ar putea fi interogat un oficial ucrainean, demis pentru falsificarea diplomei de studii superioare din Moldova. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta scrie mass-media ucraineană.

Potrivit informațiilor, Inspectoratul de Poliție al sectorului Buiucani din Chișinău desfășoară o investigație privind falsificarea documentelor de studii care ar fi fost eliberate de Universitatea Tehnică. În acest sens, organele de anchetă din RM s-au adresat oficial Procuraturii Generale a Ucrainei cu solicitarea de a acorda permisiunea de a-l interoga pe fostul șef al Inspectoratului de stat pentru arhitectură și construcții, Alexei Kudreavțev, precum și "de a efectua în privința acestuia alte acțiuni de anchetă în dosarul privind falsificarea documentelor de stat".

Presa ucraineană scrie că faptul că Alexei Kudreavțev a falsificat diploma de învățământ superior a fost dovedit de Agenția Națională de Servicii Publice din Ucraina. În acest sens, pe 12 decembrie, guvernul ucrainean l-a demis pe Kudreavțev pentru falsificarea documentelor. Viorel Bostan, rectorul Universității Tehnice a Moldovei, a cărui diplomă o are Kudreavțev, a declarat autorităților ucrainene că "în perioada indicată, Alexei Kudreavțev nu a studiat la această instituție și nu a fost eliberată nicio diplomă pe numele său".

Procuratura Ucrainei a acceptat cererea de examinare în conformitate cu tratatele internaționale privind acordarea asistenței juridice reciproce". Anterior, procurorul general Iurii Luțenko a spus că Inspectoratului de stat pentru arhitectură și construcții este "una dintre cele mai corupte structuri de stat". El a subliniat că nu mai intenționează să accepte corupția în domeniul construcțiilor, cerând șefilor din industria construcțiilor să-i demită pe cei care creează condiții pentru primirea de mită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău