La Bruxelles a început analiza compatibilității legislației Republicii Moldova cu cea a Uniunii Europene

  • 21 Februarie 12:20
La Bruxelles a început analiza compatibilității legislației Republicii Moldova cu cea a Uniunii Europene

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, alături de reprezentanții Ministerului Justiției și ai altor instituții-cheie din domeniul justiției și statului de drept  se află  la Bruxelles, acolo unde a fost dat astăzi start procesului de screening explicativ. Delegația va analiza legislația Uniunii Europene inclusă în capitolul 23 de negocieri, care se referă la justiție și drepturi fundamentale.

Pe parcursul a două zile se vor purta discuții despre sistemul de justiție al UE; jurisprudența Curții Europene de Justiție și a Curții Europene a Drepturilor Omului; politicile anti-corupție; standardele de instruire în domeniul judiciar; practicile de digitalizare a justiției.

Totodată, în discuțiile cu oficialii europeni se va face referire și la alte subiecte, precum avertizorii de integritate, protecția datelor personale, dreptul la exprimare, egalitatea de gen și dreptul la liberă circulație și ședere în UE, anunță Cristina Gherasimov pe Facebook.

Aceste sesiuni explicative la care participă Republica Moldova, reprezintă un prim pas important în procesul de evaluare a compatibilității legislației naționale cu standardele și valorile Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău