Kurt Volker | SUA sprijină pe deplin dorința ucrainenilor de a avea o biserică proprie

  • 12 Octombrie 09:23
Kurt Volker | SUA sprijină pe deplin dorința ucrainenilor de a avea o biserică proprie

Reprezentantul Special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, a declarat că Washingtonul sprijină pe deplin dorința ucrainenilor de a avea o singură biserică locală. În plus, potrivit lui Volker, decizia Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I de Constantinopol de a susţine acordarea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene este o decizie religioasă.

„Din punctul de vedere al părţii americane, singurul lucru pe care îl putem spune este că noi credem în principiul libertății religioase. Țara noastră se bazează pe acest lucru și, prin urmare, susținem dorința oricărui popor de a-și practica religia așa cum doreşte și de a avea libertate și recunoaștere. Acest lucru trebuie să se întâmple în mod pașnic" - a remarcat diplomatul, exprimându-şi speranţa că nu vor exista proteste și acțiuni violente organizate ca urmare a acestei decizii a lui Bartolomeu de Constantinopol.

„Cred că va fi o tragedie dacă s-ar întâmpla aşa ceva" - a adăugat Volker. Întrebat de presa ucraineană ce părere are despre avertismentul reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ruse că independența bisericii ucrainene ar putea provoca violență în Ucraina, Kurt Volker a afirmat: „Este o tragedie că aveţi lideri religioși care vorbesc despre recurgerea la violență. Ar fi un eveniment teribil, iar noi, cu siguranță, nu vrem să vedem aşa ceva".

Menționăm că autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost recunoscută joi, 11 octombrie, de către Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
1 °C
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:1,5 m/s
Sâm
-5 °C
Dum
-2 °C
Lun
-3 °C
Mar
2 °C
Mie
-1 °C

Curs oficial BNM 01 Decembrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5868 -0.0000
USD 17.2336 -0.0000
RON 4.2093 -0.0000
UAH 0.6078 -0.0000
RUB 0.2590 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău