Kremlinul declară că NATO continuă să „atragă'' Ucraina în Alianță, ceea ce arată „esența agresivă'' a Alianței

  • 21 Aprilie 2023 14:47
Kremlinul declară că NATO continuă să „atragă'' Ucraina în Alianță, ceea ce arată „esența agresivă'' a Alianței

NATO își continuă politica de „atragere'' a Ucrainei în blocul euroatlantic, dorind să o ''absoarbă'', a declarat vineri Kremlinul, citat de Agerpres.

„NATO continuă să-și arate esența agresivă despre care am vorbit chiar înainte de începerea operațiunii militare speciale. În mod evident, Alianța își continuă linia de atragere și de absorbție a Ucrainei'', a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, în cadrul briefingului său de presă zilnic.

Peskov a comentat astfel declarațiile secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a subliniat în timpul vizitei sale joi la Kiev că ''viitorul Ucrainei este în familia euro-atlantică'' și că toți partenerii din NATO agreează faptul ca Ucraina va deveni membră a Alianței Nord-Atlantice.

În același timp, principalul obiectiv în prezent este ''bineînțeles, să ne asigurăm că Ucraina învinge'' și că președintele rus Vladimir Putin ''nu câștigă războiul'', deoarece ''fără o Ucraină suverană și independentă nu are rost să discutăm despre aderare'', a declarat vineri Jens Stoltenberg în marja reuniunii Grupului de contact pentru Ucraina de la Ramstein, în Germania.

''Despre această amenințare potențială (aderarea Ucrainei la NATO) președintele nostru (Vladimir Putin) a vorbit cu mult timp înaintea începerii operațiunii militare speciale'', a afirmat Peskov.

De aceea, potrivit Kremlinului, declarațiile actuale din cadrul Alianței nu fac decât să dovedească faptul că decizia privind începerea intervenției în Ucraina a fost ''corectă'' din punctul de vedere al intereselor Rusiei și al necesității de a-și asigura securitatea.

''Avem de-a face cu un bloc agresiv care vede țara noastră ca pe un inamic și ne subminează securitatea'', a spus Peskov, referindu-se la NATO.

Alianța Nord-Atlantică a afirmat în repetate rânduri că ''nu reprezintă o amenințare pentru Rusia'', subliniind că acțiunile Moscovei, inclusiv invazia în Ucraina, sunt cele care încalcă dreptul internațional și subminează securitatea europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău