Kozak susține că Plahotniuc ar fi fost cel care a propus un acord secret pentru reorientarea R.Moldova de la Vest la Est

  • 09 Iunie 2019 10:25
Kozak susține că Plahotniuc ar fi fost cel care a propus un acord secret pentru reorientarea R.Moldova de la Vest la Est

Vicepremierul rus Dmitrii Kozak afirmă că anume Vlad Plahotniuc ar fi fost cel care a propus încheierea unor acorduri secrete între PDM și PSRM, care ulterior ar fi permis modificarea vectorului politicii externe a Republicii Moldova de la Vest spre Est, oferte ce ar fi fost categoric respinse de partea rusă.

Potrivit TV8, care citează RIA „Novosti, Kozak a calificat ca fiind „criminale” acțiunile reprezentanților puterii de la Chișinău.

„Aceste acțiuni confirmă poziția Moscovei privind necesitatea îmbunătățirii situației politice din Republica Moldova”, a mai spus Dmitrii Kozak.

„Acum devin mai clare solicitările celor care au adesea opinii diametral opuse, dar care spun că Republica Moldova trebuie eliberată de sub regimul criminal”, a mai spus Kozak.

Dmitrii Kozak a fost în vizită la Chișinău luni, 3 iunie, și s-a întâlnit cu liderii celor mai importante partide parlamentare, inclusiv cu Vlad Plahotniuc.

Liderul PDM a afirmat ieri că a negociat cu Igor Dodon crearea unei majorități parlamentare, dar discuțiile au eșuat deoarece liderul neformal al PSRM ar fi propus federalizarea Republicii Moldova, într-un acord secret, ofertă pe care Vlad Plahotniuc ar fi refuzat-o.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău