Maia Sandu va efectua o vizită la București. Klaus Iohannis: R.Moldova nu ocupă doar un loc special în politica externă a României, ci mai ales în inimile românilor

  • 28 August 2021 09:42
Maia Sandu va efectua o vizită la București. Klaus Iohannis: R.Moldova nu ocupă doar un loc special în politica externă a României, ci mai ales în inimile românilor

Președintele Klaus Iohannis a adresat invitația ca președintele Maia Sandu să efectueze o vizită la București în perioada imediat următoare, invitație acceptată cu plăcere de către aceasta, anunță Administrața Prezidențială a României, într-un comunicat citat de caleaeuropeana.ro.

Republica Moldova nu ocupă doar un loc special in cadrul politicii externe a României, ci mai ales în inimile românilor, a transmis vineri Klaus Iohannis cu prilejul vizitei pe care a efectuat-o la Chișinău, unde a participat la manifestările dedicate aniversării a 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova, mai scrie sursa citată.

Cu acest prilej, președintele României a avut consultări bilaterale cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și a participat la o reuniune în format multilateral găzduită de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, și președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, informează Administrația Prezidențială.

În cadrul întrevederii bilaterale cu președintele Republicii Moldova, președintele Klaus Iohannis a adresat felicitări pentru victoria forțelor politice pro-reformă, pro-democratice și pro-europene la alegerile anticipate din 11 iulie și a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susținere în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Președintele Klaus Iohannis a evocat sprijinul consistent oferit Republicii Moldova, ca urmare a celor convenite cu prilejul ultimei vizite a Președintelui României la Chișinău, din luna decembrie 2020. Astfel, s-a reușit furnizarea mult mai multor doze de vaccin împotriva COVID-19 decât cele care au fost anunțate în luna decembrie (506.220 de doze până în prezent), la care se adaugă donații substanțiale de echipamente și dispozitive medicale către Republica Moldova.

Liderul de la Cotroceni a menționat, totodată, oportunitatea unei cooperări aprofundate și conjugate la nivel prezidențial, guvernamental și parlamentar pentru avansarea agendei bilaterale, a sprijinirii efortului de reformare a statului, precum și a susținerii parcursului european al Republicii Moldova. În context, au fost discutate măsurile necesare pentru accelerarea proiectelor bilaterale menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene, prin România, și să aducă beneficii reale la nivelul întregii societăți. Cei doi șefi de stat au salutat demararea pregătirilor pentru viitoarea ședință comună de Guvern, care urmează a avea loc la Chișinău, în viitorul apropiat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău