Klaus Iohannis, în mesajul de Ziua Europei: „Europa este alături de cetățenii Republicii Moldova în eforturile lor de a-și apăra opțiunea strategică europeană și libertatea”

  • 09 Mai 2023 11:49
Klaus Iohannis, în mesajul de Ziua Europei: „Europa este alături de cetățenii Republicii Moldova în eforturile lor de a-și apăra opțiunea strategică europeană și libertatea”

„România a fost și va rămâne un promotor vocal al răspunsului european ferm de sprijin al rezilienței și al securității Republicii Moldova”, a spus președintele României, Klaus Iohannis, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Europei.

„Reuniunea Comunității Politice Europene, care va fi găzduită la Chișinău la 1 iunie anul acesta, va transmite un mesaj fără echivoc de solidaritate: Europa este alături de cetățenii Republicii Moldova în eforturile lor de a-și apăra opțiunea strategică europeană și libertatea”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului român a arătat că soluțiile europene pentru provocările actuale sunt soluții pentru viitorul cetățenilor noștri, iar România are capacitatea de a contribui substanțial, în continuare, la realizarea acestor obiective comune. În acest sens, președintele face apel la unitate și solidaritate și transmite că Europa globală este răspunsul potrivit la o lume din ce în ce mai polarizată.

Totodată, Klaus Iohannis subliniază că este necesară o abordare rațională, o analiză atentă a informațiilor și a surselor, nealterată de manipulare, pledând pentru dezbateri constructive pe temele europene majore de interes pentru societatea noastră. Președintele își exprimă încrederea că sprijinul cetățenilor români pentru Uniunea Europeană și pentru valorile fundamentale europene va rămâne de neclintit.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău