Klaus Iohannis, despre revocarea Laurei Codruța Kovesi: Raportul privind activitatea DNA, lipsit de claritate

  • 23 Februarie 2018 07:14
Klaus Iohannis, despre revocarea Laurei Codruța Kovesi: Raportul privind activitatea DNA, lipsit de claritate

Raportul privind activitatea managerială la DNA este lipsit de claritate, iar evaluarea acestei instituții și a conducerii ei din partea președintelui Klaus Iohannis diferă de cea a ministrului Justiției, precizează Administrația Prezidențială de la București.

„Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către președintele României diferă de cea a ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate”, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

În repetate rânduri, Klaus Iohannis s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, "punct de vedere pe care și-l menține în continuare", menționează sursa citată.

Președintele Klaus Iohannis va uza de toate prerogativele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept, precizează Administrația Prezidențială de la București.

Joi seara, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat joi că va declanșa procedura de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

Președintele Klaus Iohannis nu vede motive de revocare

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat despre o eventuală revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, că la acest moment nu vede motive de revocare, dar că s-ar putea să existe unele pe care el nu le cunoaște, dar le cunoaște ministrul Justiției, iar Tudorel Toader ar trebui să vină extrem de documentat dacă ar avea o astfel de propunere, amintește CaleaEuropeană.ro

„Asta cu revocarea constat că e o preocupare intensă în spațiul public. Momentan, sincer, nu văd motive de revocare, dar s-ar putea să existe unele pe care eu nu le cunosc și le cunoaște ministrul Justiției. În acest caz, cu siguranță, domnul ministru al Justiției ar veni extrem, extrem de bine documentat, dacă ar solicita așa ceva. Încă o dată, acum nu cunosc motive de revocare”, a afirmat președintele României.

Șeful statului a menționat că nu a existat niciun control la DNA altul decât cel din vara anului trecut, „despre care nu s-a mai auzit mare lucru, probabil s-a terminat cu bine” și nu a existat nici măcar o discuție la nivelul conducerii DNA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău