Klaus Iohannis a conferit Medalia Aniversară  „Centenarul Marii Uniri” Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Complexului etno-cultural „VATRA” și Muzeului Militar din cadrul Centrului de Cultură și Istorie Militară

  • 01 Decembrie 2020 16:25
Klaus Iohannis a conferit Medalia Aniversară  „Centenarul Marii Uniri” Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Complexului etno-cultural „VATRA” și Muzeului Militar din cadrul Centrului de Cultură și Istorie Militară Sursa: Valeriu Rusu/Facebook

Președintele României, Klaus-Werner Iohannis a conferit prin decret prezidențial Medalia Aniversară  „Centenarul Marii Uniri”, Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Complexului etno-cultural „VATRA” și Muzeului Militar din cadrul Centrului de Cultură și Istorie Militară, potrivit unui comunicat al Ambasadei României la Chișinău.

Medaliile și brevetele aferente au fost înmânate la  1decembrie 2020 de către ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, în cadrul unei ceremonii, organizată la sediul Ambasadei.

Evenimentul face parte din ciclul de activități specifice pe care Ambasada le-a organizat pentru marcarea în acest an a Zilei Naționale a României în condițiile speciale dictate de pandemia de COVID-19.

E.S. Daniel Ioniță i-a felicitat pe conducătorii instituțiilor menționate subliniind că este onorat să acorde această medalie aniversară „în ziua când sărbătorim 102 ani de la împlinirea idealului de unitate și libertate al locuitorilor din toate provinciile istorice românești – Marea Unire de la 1 decembrie 1918”.

Ambasadorul României la Chișinău a rememorat succint implicarea instituților decorate în organizarea unor acțiuni de impact privind marcarea Centenarului Marii Uniri, felicitând totodată, colectivele acestora pentru munca titanică pe care au desfășurat-o și o desfășoară pentru educarea prin cultură, artă și istorie a generațiilor actuale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău