Dorin Chirtoacă a anunțat că a reușit să recupereze mai multe semnături, pe care anterior CEC le-a declarat nevalabile

  • 04 Octombrie 2020 15:41
Dorin Chirtoacă a anunțat că a reușit să recupereze mai multe semnături, pe care anterior CEC  le-a declarat nevalabile

Candidatul Mișcării Politice UNIREA pentru funcția de șef al statului, Dorin Chirtoacă, a anunțat astăzi într-un live, pe pagina sa de Facebook că a reușit să recupereze mai multe semnături, pe care anterior Comisia Electorală Centrală le-a declarat nevalabile.

Potrivit acestuia, de cele mai multe ori, funcționarii electorali ar fi introdus greșit în sistem datele din listele de subscripție.

Dorin Chirtoacă a solicitat Comisiei Electorale Centrale reverificarea listelor de subscripție după ce, ieri, pe aceeași rețea de socializare scria că a fost informat de CEC că i-au fost acceptate doar ceva mai mult de 15 mii din cele aproape 18 mii de semnături colectate și prezentate la Autoritatea Electorală.

De notat că și Președintele Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, ar fi fost exclus din cursa pentru fotoliul de președinte al Republicii Moldova. Potrivit unui mesaj, plasat pe pagina de Facebook a politicianului, el a fost anunțat că nu este admis în cursa prezidențială, deoarece grupul său de inițiativă nu ar fi prezentat minimumul de 15 000 de semnături colectate din 18 unități teritorial – administrative.

Dotin Chirtoacă a făcut un apel către Octavian Țîcu să se prezinte la CEC pentru a cere reverificarea listelor, în condițiile în care termenul legal pentru această acțiune expiră abia astăzi.

Potrivit prevederilor Codului Electoral, pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la alegerile prezidențiale, este nevoie de minimum 15.000 de semnături, din cel puțin jumătate din numărul de raioane ale R.Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău