Kievul respinge acuzațiile Rusiei privind existența unei legături între atacatorii de la Moscova și Ucraina

  • 23 Martie 15:49
Kievul respinge acuzațiile Rusiei privind existența unei legături între atacatorii de la Moscova și Ucraina

Kievul a negat din nou sâmbătă orice legătură cu atacul mortal de vineri din apropiere de Moscova, soldat cu cel puțin 115 morți și revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), după ce serviciile speciale ruse au susținut că atacatorii aveau contacte în Ucraina și încercau să fugă acolo când au fost arestați, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Ne-am așteptat ca versiunea oficialilor ruși să fie 'pista ucraineană'", a scris consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak pe rețeaua de socializare X.

"Declarațiile serviciilor speciale ruse cu privire la Ucraina sunt absolut de neconceput și absurde. Ucraina nu are nicio legătură cu incidentul", a precizat el.

Numărul victimelor în urma atacului de vineri seară de la periferia Moscovei a crescut la 115 morți, iar printre ei se numără și trei copii, a anunțat sâmbătă Comitetul de Anchetă din Rusia.

Numărul răniților este de cel puțin 100, iar autoritățile au făcut apel la populație să doneze sânge și au deschis în acest sens mai multe centre de colectare, potrivit DPA.

Kremlinul a anunțat că Rusia a reținut 11 persoane, inclusiv pe cei patru presupuși atacatori înarmați, în legătură cu asaltul de la sala de concerte Crocus City Hall.

Cei patru presupuși autori ai atacului au fost arestați în regiunea Briansk, care se învecinează cu Ucraina și Belarus, a precizat Comitetul de Anchetă.

FSB a afirmat că suspecții aveau "contacte corespunzătoare de partea ucraineană" și intenționau să fugă în Ucraina.

Autoritățile ruse nu au oferit nicio dovadă a acestor presupuse legături, a căror natură nu a fost specificată.

Bărbați neidentificați purtând haine de camuflaj au luat cu asalt sala de concerte Crocus City Hall cu puțin timp înainte de începerea unui concert în suburbia Krasnogorsk a Moscovei și au deschis focul asupra mulțimii, a declarat Procuratura Generală a Rusiei.

Context: 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău