Kiev | Rusia nu va renunța la agresiunea armată din Donbas

  • 05 Aprilie 2018 12:15
Kiev | Rusia nu va renunța la agresiunea armată din Donbas

Ministrul ucrainean al apărării, Stepan Poltorak, susține că Federația Rusă nu renunță la agresiunea armată împotriva estului Ucrainei.

„Datele pe care le avem arată că Federația Rusă nu va renunța la continuarea agresiunii armate în estul Ucrainei. Acest lucru este demonstrat de prezența militară rusă în anumite zone ale regiunilor Donețk și Luhansk și desfășurarea operațiunilor militare împotriva forțelor armate ale Ucrainei. Numai anul trecut, inamicul ne-a atacat pozițiile de peste 15.000 de ori", a precizat Stepan Poltorak.

Cu toate acestea, ministrul a afirmat că Ucraina va continua să sprijine eforturile pentru o soluționare politică și diplomatică a conflictului din Donbas. „În același timp, putem și ne vom utiliza dreptul suveran la autoapărare. Prin urmare, țara noastră va acționa în cadrul complexului politic și diplomatic, prin sancțiuni și alte măsuri de restabilire a integrității teritoriale a Ucrainei și descurajare și respingerea agresiunii armate din partea Federației Ruse" - a adăugat reprezentantul Kievului. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
19
Mon
20
Tue
22
Wed
19
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău