Justiția din R,Moldova nu va avea curajul să se pună în poară cu PDM în cazul neregulilor la alegeri, consideră Vasile Botnaru

  • 24 Februarie 2019 23:41
Justiția din R,Moldova nu va avea curajul să se pună în poară cu PDM în cazul neregulilor la alegeri, consideră Vasile Botnaru

Jurnalistul Vasile Botnaru consideră că transportarea organizată a alegătorilor din stânga Nistrului la unele secții de votare este o deducție politică, nu una juridică.

Potrivit lui Vasile Botnaru, nu se știe ce judecător s-ar apuca să demonstreze aceste fapte și „să se pună în poară cu partidul de guvernmânt”, transmite IPN.

„Unde este instanța la care poți să mergi să transformi această evidență, aceste deducții într-un proces? (...) Argumentul juridic constă în articolul care spune că nimeni n-are dreptul să forțeze alegătorul”, a declarat jurnalistul la emisiunea „În profunzime” de la ProTV Chișinău.

Libera exprimare a votului, spune jurnalistul, ar putea fi considerată afectată dacă cineva mituiește un alegător și îi organizează transport până la secție ca să nu mai cheltuiască bani.

„Dacă aceste dovezi o instanță le-ar examina și le-ar transforma într-un rechizitoriu, atunci se poate de discutat. Dar situația e de așa natură că mă tem că justiția nu va avea curajul să se pună în poară cu partidul de guvernământ și asta va rămâne o discuție polit-tehnologică”, consideră Vasile Botnaru.

Jurnalistul crede că, „pentru a unge ochii”, vor fi cercetați unii oameni. „O să se facă niște eforturi, o să mai dureze ceva ca, după asta, să iacă cu următoarea concluzie: că acele cazuri separate n-au influențat tabloul general”, spune Vasile Botnaru.

Pe parcursul zilei alegrilor s-au înregistrat mai multe cazuri de transportare organizată a alegătorilor din stânga Nistrului la secțiile de votare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău