Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova a fost arestată pentru „discreditarea” armatei ruse și „difuzarea de informații false”

  • 10 August 18:04
Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova a fost arestată pentru „discreditarea” armatei ruse și „difuzarea de informații false”

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, devenită celebră după ce a întrerupt jurnalul TV al unui post de stat rus cu un afiș împotriva ofensivei în Ucraina, a fost arestată miercuri și este investigată pentru „discreditarea” armatei ruse și „difuzarea de informații false” despre aceasta, a anunțat avocatul său. .

Anchetatorii urmează să decidă dacă Marina Ovsiannikova, mamă a doi copii minori, va fi plasată în arest preventiv sau va rămâne în libertate în așteptarea procesului.

Ea a fost deja condamnată la plata unor amenzi pentru că a „discreditat” armata rusă, mai ales prin mesaje critice față de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei postate pe rețelele de socializare, amenzi care nu au descurajat-o să recidiveze. Prin urmare, jurnalista riscă acum un proces penal, cu consecințe potențial mult mai severe, informează Agerpres.

Ovsiannikova a devenit celebră în luna martie, când a apărut cu o pancartă pe platoul postului rusesc pro-Kremlin unde ea lucra, Pervîi Kanal, arătând acolo un mesaj împotriva ofensivei ruse în Ucraina și împotriva „propagandei” presei rusești proguvernamentale.

Cu toate acestea, jurnalista în vârstă de 44 de ani nu este apreciată unanim de opoziția rusă, unii reprezentanți ai acesteia reproșându-i că a lucrat ani la rând pentru acel post TV de stat

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
19,41
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,58 m/s
Sun
18
Mon
14
Tue
12
Wed
12
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău