Jumătate din populația adultă din Marea Britanie a primit o doză de vaccin împotriva COVID-19

  • 20 Martie 2021 15:44
Jumătate din populația adultă din Marea Britanie a primit o doză de vaccin împotriva COVID-19

Jumătate din populația adultă din Marea Britanie a primit o primă doză de vaccin împotriva COVID-19, a anunțat sâmbătă ministrul Sănătății Matt Hancock, salutând un "succes imens" pentru această țară, cea mai îndoliată din Europa de pandemia de coronavirus, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Sunt absolut încântat să vă spun că am vaccinat jumătate dintre adulții din Marea Britanie. Este un succes uriaș", a afirmat Matt Hancock, într-un videoclip postat pe Twitter. El le-a mulțumit persoanelor implicate în vasta campanie de vaccinare lansată la începutul lunii decembrie în Regatul Unit.

"Este atât de important, deoarece acest vaccin este calea noastră de a ieși din această pandemie", a subliniat ministrul, încurajând populația să se vaccineze.

"Programul de vaccinare britanic este un mare succes și asta datorită muncii grele a numeroase persoane. Nu este ușor, dar facem progrese uriașe", a adăugat el.

Marea Britanie a administrat peste 26 de milioane de prime doze de vaccin anti-COVID19. Numai în cursul zilei de joi au fost administrate 660.276 de doze de vaccin.

Campania de vaccinare a fost extinsă recent la persoanele peste 50 de ani, iar premierul Boris Johnson, în vârstă de 56 de ani, a primit vineri o primă doză de vaccin AstraZeneca, în urma asigurărilor din partea autorităților de reglementare din Marea Britanie și UE cu privire la siguranța vaccinului.

Boris Johnson a fost vaccinat la spitalul St Thomas din Londra, unde a petrecut trei zile la terapie intensivă în aprilie 2020 după ce s-a infectat cu COVID-19.

Țara din Europa cea mai afectată de pandemia de COVID-19 cu peste 126.000 de decese, Marea Britanie folosește vaccinurile Pfizer/BioNTech și AstraZeneca/Oxford. Un al treilea vaccin, cel dezvoltat de Moderna, a fost aprobat de autoritatea de reglementare britanică și ar urma să fie disponibil "în următoarele săptămâni", a declarat joi ministrul Sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău