Judecătoria Bălți a respins cererea de anulare a înregistrării lui Nicolai Grigorișin în calitate de candidat la alegeri

  • 17 Decembrie 2021 16:19
Judecătoria Bălți a respins cererea de anulare a înregistrării lui Nicolai Grigorișin în calitate de candidat la alegeri

Judecătoria Bălți a respins vineri ca "neîntemeiată" cererea candidatului la funcția de primar al orașului Nicolae Chirilciuc de a-i fi exclus din cursă adversarul său din turul doi al alegerilor, candidatul independent Nicolai Grigoriși. Potrivit Infotag, Chirilciuc a cerut ca Grigorișin să fie sancționat, acuzându-l că a folosit resurse administrative în timpul campaniei electorale.

Tot vineri, CEC a anunțat finalizarea procesului de tipărire a buletinelor de vot pentru al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 19 decembrie. În total au fost tipărite 102.105 buletine de vot, care vor fi transmise vineri Consiliului electoral de circumscripție și apoi distribuite secțiilor de votare sâmbătă.

În turul doi vor participa candidații care au ocupat locurile doi Grigorișin) și cinci (Chirilciuc) în primul tur. Această situație a apărut după ce instanța, la cererea CEC, a exclus-o din cursă pe candidata "Șor" Marina Tauber (pentru cheltuieli de campanie nedeclarate), iar apoi s-au retras candidatul partidului de guvernământ, PAS, Boris Marcoci (care a ocupat locul trei) și candidatul din Blocul comuniștilor și socialiștilor, Alexandr Nesterovschi (locul patru).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
1,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Sat
1
Sun
1
Mon
-0
Tue
0
Wed
3
Arhivă Radio Chișinău