Judecătoria Bălți a reluat în această dimineață, 4 decembrie, ședința de judecată privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală

  • 04 Decembrie 2021 10:23
Judecătoria Bălți a reluat în această dimineață, 4 decembrie, ședința de judecată privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală

Judecătoria Bălți, a reluat, în această dimineață, 4 decembrie, ședința de judecată privind excluderea candidatei Partidului Șor pentru fotoliul de primar de Bălți, Marina Tauber, din cursa electorală, la solicitarea CEC.

Ședința, care a început încă de vineri, și este prezidată de magistrata Natalia Costaș, a durat peste 15 ore a fost întreruptă sâmbătă dimineața la ora 4:00, fiind reluată după ora 08.00.

Avocații Marinei Tauber au cerut audierea martorilor și amânarea ședinței, solicitări respinse de judecată, pe motiv că litigiu este unul electoral, iar contestațiile sunt examinate fără întârziere.
La această oră instanța a început cercetarea înscrisurilor.

Anterior CEC a respins o tranzacție de împăcare, sugerată de instanță.

Amintim că la 1 decembrie, Comisia Electorală Centrală a solicitat scoaterea Marinei Tauber din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți, invocând mai multe abateri de la lege, inclusiv finanțări dubioase și cheltuieli nedeclarate în sumă totală de peste 170 de mii de lei.

Vom reveni cu detalii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău