Juan Guaido face apel la organizarea „celui mai mare protest” din istoria Venezuelei

  • 01 Mai 2019 11:53
Juan Guaido face apel la organizarea „celui mai mare protest” din istoria Venezuelei

Liderul opoziției venezuelene, Juan Guaido, a făcut miercuri apel la organizarea „celui mai mare protest” din istoria Venezuelei, la o zi după ce a cerut armatei să ajute la înlăturarea președintelui Nicolas Maduro, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Juan Guaido a informat marți că se bucură de susținerea armatei, dar Administrația Nicolas Maduro a transmis că a dejucat o tentativă de lovitură de stat de amploare limitată.

„Știm că Maduro nu are susținerea și respectul forțelor armate. Am văzut că protestele dau rezultate. Trebuie să menținem presiunea", a declarat Guaido într-un mesaj video postat pe rețelele de socializare online.

Juan Guaidó, șeful Adunării Naționale din Venezuela, s-a autoproclamat președinte interimar al țării, contestându-l oficial pe președintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de președinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunțând fraude electorale.

În timp ce Guaido a câștigat susținerea Statelor Unite și a majorității statelor din Occident, forțele armate au rămas de partea lui Maduro, care este susținut de Rusia, China și Cuba.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău