John Bolton | SUA nu vor recunoaște legitimitatea președintelui reales al Venezuelei

  • 10 Ianuarie 2019 18:16
John Bolton | SUA nu vor recunoaște legitimitatea președintelui reales al Venezuelei

SUA nu vor recunoaște legitimitatea președintelui venezuelean recent reales Nicolas Maduro și va crește presiunea împotriva regimului său, a declarat joi consilierul pentru securitatea națională al Casei Albe, John Bolton, citat de AFP.

„SUA nu vor recunoaște învestitura nelegitimă a dictatorului Maduro. Noi vom continua să creștem presiunea asupra regimului corupt al acestuia, să susținem Adunarea Națională democratică și să îndemnăm la libertate și democrație în Venezuela', subliniază John Bolton într-o postare pe Twitter.

Nicolas Maduro, reales la 20 mai în cadrul unui scrutin boicotat de opoziție, își începe joi cel de-al doilea mandat de șase ani.

Uniunea Europeană și țările Grupului de la Lima - care reunește din 2017 state din America Latină și Canada - au anunțat de asemenea că nu vor recunoaște cel de-al doilea mandat al președintelui venezuelean.

Washingtonul a anunțat deja noi sancțiuni financiare împotriva unor personalități și întreprinderi din Venezuela.

Nicolas Maduro (56 de ani) urmează să depună joi jurământul în fața Tribunalului Suprem Electoral (TSJ) și nu în fața parlamentului, singura instituție controlată de opoziție.

Două ore mai târziu, Organizația statelor americane (OEA) va desfășura o reuniune extraordinară la Washington cu privire la situația din această țară sud-americană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău