John Bolton | Donald Trump și Kim Jong Un au o înțelegere privind rachetele intercontinentale

  • 06 August 2019 18:31
John Bolton | Donald Trump și Kim Jong Un au o înțelegere privind rachetele intercontinentale

Președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un au o înțelegere conform căreia Coreea de Nord nu va lansa rachete balistice intercontinentale, a declarat marți consilierul pentru securitate națională al Casei Albe John Bolton canalului de televiziune Fox News, preluat de Reuters, preluat de Agerpres.

"Se pare că este o serie de teste pe care vor să le facă, pentru ca această rachetă să devină complet operațională", a afirmat Bolton într-o intervenție de la Lima referitoare la recentele lansări de rachete nord-coreene.

"Par să fie rachete balistice. Președintele și Kim Jong Un au o înțelegere conform căreia Kim Jong Un nu va lansa rachete balistice cu rază mai lungă de acțiune, intercontinentale, deci cred că președintele urmărește asta cu foarte, foarte mare atenție", a adăugat Bolton.

Ultima lansare a unor proiectile neidentificate din Coreea de Nord a avut loc, potrivit agenției Yonhap, marți dimineața. A fost a patra operațiune de acest gen în ultimele două săptămâni. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău